Biedt éénieder de cultuur waar hij zin in heeft, maar weet wie je bent!

Herne is een kleine plattelandsgemeente met enorm veel troeven. Maar de kleinschaligheid en de lagere financiële inkomsten stellen nu eenmaal hun beperkingen.

Herne heeft een rijk cultuurleven en een even rijke cultuurgeschiedenis. Het koor, de fanfares/harmonieën, het toneel, de schuttersgilden, enz. vormen een onderdeel van ons warme Herne.

Onze gemeente heeft een eigen sporthal, maar geen eigen cultuurcentrum. Een eigen cultuurcentrum zou zelfs niet rendabel zijn voor onze kleine gemeente. Het is echter niet omdat we geen eigen cultuurcentrum hebben dat we onze inwoners niet kunnen laten genieten van andere cultuurvormen.

Daarom startten wij als eerste gemeente een samenwerkingsverband met diverse cultuurcentra. ‚t Vondel van Halle was de eerste in de rij, gevolgd door de Plomblom van Ninove, de Ploter van Ternat en Rosario uit Bever.

Deze samenwerking hield in dat de inwoners uit Herne korting konden bekomen op hun tickets. In ruil daarvoor boden wij de culturele centra de nodige publiciteit in ons gemeentelijk infoblad.