Eigenlijk heb ik heel wat hobby’s zonder er echt één te hebben ;-)

De tijd laat me niet toe om me grondig toe te leggen op iets wat ik echt een hobby zou willen noemen. Muziek, lezen, fotografie, film, mountainbiken, lopen,...


POLITIEK

Inderdaad. Ik zie elke dag leven als een geschenk. En hoewel politiek niet altijd even fraai en mooi is, toch schept politiek de ideale opportuniteit om mensen te ontmoeten en om meningen uit te wisselen. Als je politiek aanschouwt als een kans om dat leven zo veel te bieden dan kan het niet anders dan een hobby te zijn. Ik zie het als een deugd mij te kunnen inzetten voor de andere.


MUZIEK

Muziek is als een reis voor me. Er is haast geen muziek die ik niet graag hoor. Laat ons zeggen dat ik in mijn jeugd vooral voor de alternatieve kant koos. Hard rock, new wave, alternatief waren in volgorde toen waarschijnlijk de muzieksoorten om mezelf te ontdekken, mezelf te vormen. Met de tijd zijn daar bij gekomen: klassieke muziek, wereldmuziek en jazz. Aangezien het reizen, heden, nog vrij beperkt is, reis ik langsheen de wereld via mijn muziek.

Een greep uit de collectie: Zita Swoon, Agnes Obel, Yann Tiersen, Morrissey, Mariza, Madredeus, Victor Démé, Bright Eyes, Anthony & The Johnsons, Daan, Diego „El Cigala”, Elbow, Editors, Gurrumul, Grand Corps Malade, Isobel Campbell & Mark Lanegan, Isbells, Leonard Cohen, Ludovico Einaudi, Martha Wainwright, Nelson Freire, Oi Va Voi, Yodelice, Stacey Kent, Vive la Fête, ZAZ,...

De betere concerten: Zita Swoon, Morrissey & Madredeus.


FILM

De laatste film die we zijn gaan zien is Another Year. Eenvoudig, just te way life is... Met als hoofdzakelijke decors: de keuken en de tuin... Prachtig, puur genot. Geef me geen science-fiction, doch liever een Charlie Chaplin. (Everyone has a wild side, even a legend)


BOEKEN

Ook hier dezelfde reflex als met films. Geen ficitie, wel non-fictie. Boeken waaruit ik iets kan leren. De laatst aangeschafte boeken zijn „Digitaal is het nieuwe normaal” en „Terra Reversa, de transitie naar rechtvaardige duurzaamheid”. Saai? Niet voor mij; vooral leerrijk.


SPORT

Ben ik sportief? Ja en nee...,... geweest dus. Tennis, badminton, voetbal en zwemmen waren zowat de sporten waarin ik me op school kon verweren. Vandaag is dit niet meer het geval, maar I’ll be back!


FOTOGRAFIE

Ik geniet van mensen, van landschappen en natuur. Die geef je het best vorm door fotografie. Beelden vereeuwigen heden. Als je het leven door het oog van de lens bekijkt ziet deze er meestal zoveel mooier uit, dus waarom niet?

P1010207